Užtepėlės yra vaišių stalo karalaitės – jomis žavintis puota prasideda ir baigiasi. Marinuotų paprikų ir fetos patepas, kurį skanu kabinti su traškiais krekeriais (bet tinka ir kiti variantai), nurungs turbūt daugumą iki šiol ragautų užkandžių.
Gaminkite, dalinkitės ir mėgaukitės!
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 10 min.
Užtepėlei su marinuotomis paprikomis pagaminti reikia:
100 g fetos sūrio
1 šaukšto kreminio varškės sūrio
30–50 ml ŽEMAITIJOS natūralaus pieno
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
½ mėlynojo svogūno
Keleto šviežių bazilikų šakelių
6–7 SPILVA marinuotų paprikų
GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio mini krekerių (patiekti)
1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite fetą, kreminį sūrį, supilkite ŽEMAITIJOS natūralų pieną, įberkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių. Viską gerai sutrinkite.
2. Ant lentelės ar į lėkštę dėkite patepą, paskleiskite jį po visą plotą.
3. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, sukapokite bazilikų lapelius. SPILVA marinuotas paprikas susmulkinkite.
4. Ant patepo suberkite svogūnus, bazilikus, marinuotas paprikas.
5. Papuoškite bazilikų lapeliais ir ragaukite tepdami ant GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio mini krekerių.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.