4 stiklainiai po 0,5 l
Gaminimas 40 min.
Zzz 24 val.
Marinuotoms kriaušėms paruošti reikia:
2 kg kriaušių
1 citrinos
500 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
500 ml baltojo vyno acto
15 g garstyčių sėklų
10 juodųjų pipirų žirnelių
10 kvapiųjų pipirų žirnelių
saujos šviežių mėtų
1 l vandens
1. Kriaušes perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.
2. Iš 2 stiklinių vandens, cukraus, citrinos žievelės ir acto išvirkite marinatą. Supilkite jį ant kriaušių ir palaikykite per naktį.
3. Marinatą nupilkite į puodą, užvirkite.
4. Kriaušes sudėkite į stiklainius, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, įdėkite mėtų lapelių. Užpilkite verdančiu marinatu.
5. Stiklainius pridenkite dangteliais, sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir pakaitinkite apie 20–25 min.
6. Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.
Skanaus!