top of page

Marinuoti žiediniai kopūstai su garstyčiomis (Receptas)

Mėgstate žiedinius kopūstus? Tuomet išbandykite marinuotų žiedinių kopūstų receptą. O gal nemėgstate kalafioro? Gali būti, kad šis receptas padės pamėgti.

marinuotas žiedinis kopūstas_marinatas_receptas_marinuotos daržovės_garstyčios
VMG nuotr.


Marinuotiems žiediniams kopūstams su garstyčiomis reikia:

  • 1–2 žiedinių kopūstų

Marinatui:

  • 1 l vandens

  • 150 ml acto

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“

  • 50 g druskos

  • 8–10 juodųjų pipirų žirnelių

  • ½ aitriosios paprikos be sėklų

  • žiupsnelio garstyčių sėklų

  1. Brokolius išskirstykite žiedynais ir 2–3 min. apvirkite parūgštintame vandenyje (1 g citrinos sulčių 1 l vandens). Išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.

  2. Sudėkite brokolius į stiklainius, užpilkite karštu marinatu ir pakaitinkite verdančiame vandenyje: 0,5 l – 5 min., 1 l – 7 min.

  3. Sandariai uždarykite stiklainius.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page