Jau žinote, kad arbūzą skanu patiekti su bulviniais blynais, gardinti juo įvairiausias salotas, grilinti, gaminti gaspačą, rauginti arbūzo žieveles, o nuo šiol dar ir marinuosite jį česnako ir prieskoninių žolelių marinate, kad vėliau patiektumėte su feta! Gardu patiekti prie šaltų mėsos, žuvies patiekalų, traškučių, patiekti prie mėgstamų gėrimų.
Paprasta gaminti, labai netikėta, vasariška ir labai gardu. Nustebinkite save ir svečius. Beje, prieš patiekdami stiklainėlį atsargiai pakratykite, kad marinatas “pakiltų” nuo stiklainio dugno.
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Marinuotam arbūzui su feta paruošti reikia:
⅓ arbūzo
½ nedidelio mėlynojo svogūno
100 g fetos
1 česnako skiltelės
Žiupsnelio KOTANYI prieskonių Viduržemio salotoms
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
½ citrinos
100 ml SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Genmaicha“
FAZER mėsainių bandelių su sezamais „Street food“ (patiekti)
1. Arbūzui nupjaukite žievę, supjaustykite jį valgyti patogiais gabaliukais. Svogūną susmulkinkite. Fetą supjaustykite kubeliais.
2. Į stiklainį sudėkite dalį arbūzo ir fetos gabaliukus.
3. Į virtuvinį trintuvą dėkite likusį arbūzą, česnako skiltelę, berkite KOTANYI prieskonių Viduržemio salotoms, pilkite baltojo vyno acto, DANSUKKER šviesiojo sirupo, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai sutrinkite. Tada pilkite SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Genmaicha“ ir viską išmaišykite šaukštu.
4. Paruoštą marinatą supilkite į stiklainį ir palaikykite šaldytuve apie 30 min., bet nelaikykite daugiau nei 4–6 val.
5. Paskrudinkite FAZER mėsainių bandeles su sezamais „Street food“ ir patiekite dėdami arbūzų bei sūrio gabaliukus ant jų.
PATARIMAI:
Praėjus pusvalandžiui po gaminimo, marinatas gali nusistovėti. Todėl prieš patiekiant tiesiog viską sumaišykite.
Gardžių atradimų.