top of page

Margų salotų lėkštė


Ridikėlių salotos, margos salotos
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.


Reikia:

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 8–10 ridikėlių

  • 200 g karštai rūkytos skumbrės

  • 150 g įvairių salotų lapų

  • Juodųjų sezamų (pabarstyti)

Užpilui:

  • 2–3 šakelių krapų

  • 1 mažos skiltelės česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


  1. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – pusiau ir ketvirtadaliais. Paplėšykite skumbrės mėsą.

  2. Užpilui susmulkinkite krapus, česnaką, sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, druska.

  3. Lėkštėje sudėliokite salotas, jas pašlakstykite užpilu, pabarstykite sezamais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page