Reikia:
340 g LAPINO PUOTOS ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 mažo svogūno
30-40 g lydyto sviesto (kepti)
žiubsnelio druskos
žiubsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 valgomųjų ("šalotinių") svogūnėlių
1 skiltelės česnako
1 nedidelio batato (apie 250-300 g)
1 aitriosios paprikos
1-2 bulvių
1 šaukšto Provanso žolelių
Ryšelio mangoldų
LAPINO PUOTOS šviežią ančių kulšelių mėsą (troškinti, kepti) sumalkite arba sukapokite iki faršo konsistencijos. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps gintarinės spalvos, tada sudėkite į mėsą. Įberkite druskos, šviežiai grūstų pipirų. Viską sumaišykite ir suformuokite mažus kukuliukus.
Daržoves nuvalykite ir supjaustykite.
Pirmiausia apkepkite „šalotinius“ svogūnus ir česnaką, po to pridėkite batatus, aitriąsias paprikas ir bulves, lengvai apkepkite. Įberkite druskos ir Provanso žolelių.
Užpilkite apie 1 l vandens (arba sultinio) ir virkite, kol daržovės suminkštės, tada sudėkite kukuliukus ir virkite, kol jie išvirs. Pabaigoje sudėkite supjaustytus mangoldus ir įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų.