Jauki, pilna daržovių ir soti sriuba, kai norisi kažko šilto ir reikia pamaitinti visą būrį praalkusiųjų. Tiks ir pietums, ir vakarienei. Tikrai patiks vaikams, nes kam nepatinka mėsos kukuliukai!
6 asm.
Gaminimas 1 val.
Sriubai su daržovėmis ir kukuliais pagaminti reikia:
1,5 l vandens
12 kukulių
1 svogūnas
1 morka
1 salierų lapkotis
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1–2 nedidelės bulvės
½ nedidelio brokolinio kopūsto
½ stiklinės konservuotų kukurūzų
½ nedidelio žiedinio kopūsto
3–4 šakelės čiobrelių
½ citrinos sulčių
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos
1. Morką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną – kubeliais, salierų lapkotį – plonomis riekelėmis. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas nustatę mažą kaitrą.
2. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Bulves stambiai supjaustykite, o dar geriau – sulaužykite: įsmeikite į jas peilį ir šiek tiek pasukite, bet darykite tai labai atsargiai, kad nesusipjaustytumėte. Su sulaužytomis bulvėmis sriuba bus tirštesnė nei su pjaustytomis. Suberkite jas į verdantį vandenį, sudėkite ir kukulius. Virkite nustatę nedidelę kaitrą 6–7 minutes.
3. Brokolinius ir žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais. Į sriubą įberkite druskos, sudėkite čiobrelius. Sumeskite kopūstus ir virkite 2–3 minutes.
4. Galiausiai suberkite kukurūzus ir citrinos žievelę. Virkite 1–2 minutes. Pagardinkite citrinos sultimis.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.