„Make kebab great again“ (liet. Padarykime kebabą vėl didų), – tokiu šūkiu savo pirmąjį kebabų restoraną Vilniaus centre pasitinka vienas žinomiausių Lietuvos komikų ir renginių vedėjų Mantas Katleris. Pirmuosius išalkusius VIP svečius jis pasitiks jau šio trečiadienio vakarą. „Beliko paskutiniai patepimai. Kabiname mano portretus ant sienų. Nenoriu susireikšminti, bet Katlerio kebabų restorane jie tikrai turi būti“, – atidarymo išvakarėse duodamas išskirtinį interviu kalbėjo Mantas.
Valerijos Stonytės nuotr.
Padavėjams – specialūs testai
Birželio 27-oji – jau nebekeičiama Katlerio kebabų restorano atidarymo data. Tiesa, į uždarą šventę tądien čia rinksis jo bičiuliai, kolegos ir kiti svečiai. Restoranas duris visuomenei atvers ketvirtadienį. „Viskas vyksta pagal planą. Jau ir taip buvome nukėlę šį atidarymą, daugiau to daryti tikrai nebeprireiks. Ir tikime, kad jis bus labai smagus“, – kalbėjo vienas garsiausių Lietuvos humoristų.
Katlerio kebabų restoranas po nelengvų atrankų jau turi ir personalą, virtuvė jau taip pat paruošta, o padavėjams teko atlikti keletą testų, kad kuo geriau įsidėmėtų, iš kokių sudedamųjų dalių gaminami patiekalai.
Koncepciją kūrė pusantrų metų
Paprašytas plačiau pristatyti savo restorano koncepciją, Mantas neslėpė, kad nuo idėjos iki dienos, kuomet tenka atverti restorano duris, įveiktas netrumpas kelias. Idėja apie tokios vietos įkūrimą gimė pernai. Tada tebuvo svarstoma lankytojams pasiūlyti kebabų. Su bičiuliais aptarinėjant ir galimus pavadinimus. Manto neapleido mintis, kad maitinimo įstaigos pavadinime turėtų būti žodžiai „kebabas“ ir „restoranas“.
„Kai gryninome idėją, visai rimtai pažiūrėjome į žodį „restoranas“. Ši maitinimo įstaiga tikrai nebus standartinė kebabinė, kaip daugeliui galėjo susidaryti įspūdis“, – pabrėžė M. Katleris. Restorane lankytojams atveriama 76 sėdimų vietų erdvė nė iš tolo neprimena standartinio kebabų kioskelio. Veikiau – stilingą miesto kavinę. Klientams čia bus siūloma paskanauti itin kokybiško greitojo maisto.
„Tai nebus įpareigojanti vieta su baltomis staltiesėmis ir servetėlėmis. Pasiūlysime patiekalų iš geros mėsos. Patys kepsime net kebabų blynus. Meniu kol kas nebus labai platus, nes norėjome, kad viskas visuomet būtų labai šviežia. Galvojame net konservuoti daržoves patys. Tiesa, pasiūlysime ir kebabų su žuvimi. Bus ir su starkiu, ir su lašiša, ir su skumbre. Meniu bus kintantis“, – atskleidė M. Katleris.
Pašnekovas pokalbio metu pasidžiaugė, kad jau yra pasirinkti ir partneriai, kurie restoranui tieks įvairius produktus. Štai, avieną ir daržoves verslininkai ketina pirkti iš Lietuvos ūkininkų.
Iššūkiams pasiruošė
Mantą yra įprasta matyti TV eteryje ar vedant renginius. Tai, kad žinomas vaikinas suka į verslą, daugeliui jo gerbėjų buvo netikėta žinia. Pasiteiravus, ar nesibaimina stačia galva pasinerti į naują ir neišbandytą sritį, M. Katleris sakė suprantąs, jog iššūkių čia niekuomet netrūks.
„Turbūt daugelis įsivaizduoja, kad restorano pavadinime panaudojome mano vardą ir tiesiog lauksime, kol žmonės pas mus ateis. Anaiptol. Prie šio projekto dirbame jau apie pusantrų metų, įdėjome daug darbo. Matome, kad Vilniuje ir barai, ir restoranai užsidaro kiekvieną dieną. Atsidaro baras, po mėnesio jau, žiūrėk, išvežinėja statines. Konkurencija Vilniuje didelė ir dėl to šiek tiek baisu“, – kalbėjo M. Katleris ir patikino šiek tiek primažinęs riziką, nes restoraną atidarinėja ne vienas. Idėja patikėjo ir keletas Manto kolegų – verslo partnerių.
Dirbs ir pats
Kokios bus jo paties pareigos restorane ir kaip dažnai čia bus galima jį sutikti? M. Katleris neslėpė, kad ši veikla jam yra labai įdomi, mat kasdien tenka susidurti su daug naujų dalykų. „Dirbu su personalu ir mano pagrindinė užduotis – padaryti, kad visi būtų laimingi. Aš pats, be abejo, restorane būsiu labai dažnai. Turiu čia net 80 procentų nuolaidą maistui ir gėrimams. Patys pagalvokite, ar man bus verta lankytis kažkur kitur, kai savo restorane turiu tokias sąlygas?“ – juokavo Mantas.
Ar M. Katleris ir jo verslo partneriai darbuotojams mokės geras algas? „Nenuskriausime. Tikrai. Jeigu per dvi savaites vasarą Vilniuje surinkome 20 darbuotojų, patys pagalvokit. Dalį darbuotojų, matyt, patraukėme savo koncepcija. Čia visiems bus smagu dirbti. Visi labai gerai sutariame“, – džiaugėsi verslą pradedantis humoristas.
Žinomas vyras neabejoja – po audringos restorano atidarymo šventės laukia rimti uždaviniai. M. Katleris tiki, kad įdėjus darbo ir meilės seksis puikiai.
Dalis meniu su kainomis
Užkandžiai
Anakardžių ir pekano riešutai (5 Eur)
Alyvuogės (5,5 Eur)
Rūkytos skumbrės spurgytės (4,5 Eur)
Prancūziškos bulvytės (3,5 Eur)
Auksiniai vištienos grynuoliai (5 Eur)
Kepti žiediniai kopūstai, užsemti graikišku jogurto padažu (3,5 Eur)
Salotos
Salotos su smidrais ir feta (6,8 Eur)
Kebabai
Vištienos grynuolių kebabas (lavaše) (5,8 Eur)
Sriubos
Jautienos čili sriuba (4,8 Eur)
Geltonųjų pomidorų ir kukurūzų šaltsriubė (3,9 Eur)
Desertas
Riešutų sviesto semi-freddo (4,8 Eur)
Naminiai padažai
Sūrio, paprikų, majonezo, pomidorų, kario, aioli (1 Eur)