top of page

Mangų ir žaliosios arbatos želė

Neįprasto skonio labai estetiškas ir nekaloringas želė desertas. Nesudėtingas receptas.

Želė desertas, mangų ir žaliosios arbatos želė, Alfo receptas
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Želei pagaminti reikia:

  • 500 ml vandens

  • 2–3 šaukštelių „matcha“ žaliosios arbatos miltelių

  • kelių lašų stevijos saldiklio

  • 700 ml mango sulčių

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 1,5 šaukšto augalinio želatinos pakaitalo agaro


1. Žaliosios arbatos miltelius supilkite į puodą su vandeniu, stevija, citrinos sultimis, puse kiekio agaro ir užvirkite.

2. Nuo užvirimo virkite apie 30 s nuolatos maišydami virtuvine šluotele, kad agaras visiškai ištirptų.

3. Paruoštą mišinį supilkite į pasirinktą formą ir palikite kelioms val. sustingti šaldytuve arba kambario temperatūroje. Kai sustings, supjaustykite kubeliais arba juostelėmis.

4. Mango sultis supilkite į puodą su likusiu šaukštu agaro ir užvirkite.

5. Mango mišinį išpilstykite į pasirinktas formas ir suberkite pjaustytą žaliosios arbatos želę.

6. Palikite kelioms val. sustingti šaldytuve arba kambario temperatūroje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page