Neįtikėtinai lengvas nepaprastai skanaus deserto receptas: mangų šerbetas su mėtiniais trupiniais.
4–6 asm.
Mangų ledams pagaminti reikia:
350 g kubeliais pjaustytų šaldytų mangų
120 ml kokosų pieno
žiupsnelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio medaus
100 g šaldytų aviečių
kelių lapelių šviežios mėtos (patiekti)
Trupiniams:
50 g cukraus
50 g sviesto
125 g miltų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
apie 20 g mėtų lapelių
1 žaliosios citrinos
1 šaukštelio rudojo cukraus
Paruoškite trupinius: cukrų sumaišykite su sviestu, miltais ir kepimo milteliais.
Įmaišykite pusę kiekio kapotų mėtų. Pirštais suformuokite trupinius, paskleiskite juos kepimo formoje ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.
Iškepusius trupinius atvėsinkite ir sutrinkite su likusiomis mėtomis, ruduoju cukrumi ir nutarkuota žaliosios citrinos žievele.
Šaldytus mangus sutrinkite su kokosų pienu, medumi ir vanile.
Įmaišykite šaldytas avietes ir patiekite su paruoštais trupiniais, apibarstę mėtomis.
Skanaus!