4 asm.
Makaronų salotoms su žirneliais ir cukinijomis pagaminti reikia:
120 g sausų makaronų
1 cukinijos
150 g žirnelių ankščių
150 g žaliųjų žirnelių
500 g vandens
80 g čioriso riekelių
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Mėgstamų daigų (papuošti)
1. Makaronus išvirkite „aldente“ – taip, kaip nurodyta ant pakelio.
2. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Čiorisą pakepkite keptuvėje, kad būtų traškus.
4. Žirnelių ankštis ir žirnelius nuplikykite verdančiu vandeniu, palaikykite jame 2–3 min., nukoškite ir apipilkite lediniu vandeniu, kad išsaugotumėte skaisčiai žalią spalvą.
5. Sudėliokite salotas ir patiekite jas su naminiu ajolio padažu ir apibarstykite juodaisiais pipirais. Puoškite mėgstamais daigais.
Naminiam ajolio padažui su keptais česnakais paruošti reikia:
1 galvutės česnako
50 ml citrinos sulčių
30 g neaštrių garstyčių
200 ml alyvuogių aliejaus
100 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Citrinos sulčių (pagal skonį)
1. Česnako galvutę patepkite aliejumi, suvyniokite į aliuminio foliją, kepkite įkaitintoje iki 190 °C temp. orkaitėje apie 20–25 min. Atvėsinkite ir išspauskite česnaką iš luobelių.
2. Sudėkite česnaką, garstyčias, aliejų ir pieną į trintuvo indą. Plakite, kol padažas sutirštės. Gardinkite citrinos sultimis ir druska.
Gardžių atradimų.