Receptas tiems, kurie mėgsta valgyti skaniai, bet truputį tingi gaminti. Skanus, kad net neatsivalgomas. tobulai tiks tiems, kurie mėgsta jaukų švelnaus skonio padažą ir makaronus.
Padažų makaronams yra įvairių, bet būtinai išbandykite moliūginį.
Laidą ALFO VILA žiūrėkite čia
4 asm.
Makaronams su moliūgo padažu pagaminti reikia:
½ kg moliūgo
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio svogūno
2–3 česnako skiltelių
400 g MALSENA kietųjų kviečių miltų makaronų „Caserecce“
½ saujos moliūgų sėklų
½ NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelio su Provanso žolelėmis
1 apelsino
2 šaukštų sviesto
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
2 buratų
Žiupsnelio citrinos žievelės
Granatų sėklų (patiekti)
8 riekelių URTĖS kvietinės duonos su moliūgų sėklomis (patiekti)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Moliūgą supjaustykite kubeliais.
2. Į keptuvę berkite moliūgo gabaliukus ir juos pakepinkite. Įpilkite aliejaus. Kepinkite iš visų
pusių.
3. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite. Berkite į keptuvę, kurioje kepa moliūgas. Įpilkite aliejaus.
4. Išvirkite MALSENA kietųjų kviečių miltų makaronus „Caserecce“ pasūdytame vandenyje, kaip
nurodyta ant pakuotės.
5. Į naują keptuvę dėkite moliūgų sėklų. Pakepinkite ir įberkite KOTANYI druskos.
6. Ant moliūgo gabalėlių berkite juodųjų pipirų, dėkite NATUR COMPAGNIE ekologišką sultinio
kubelį su Provanso žolelėmis, išspauskite apelsino sulčių. Išmaišykite ir viską patroškinkite.
7. Baigiant moliūgui troškintis, sudėkite sviestą, berkite KOTANYI kalendros.
8. Pusę moliūgų ir šiek tiek vandens, iš verdančių makaronų, sutrinkite trintuvu iki vientisos
kreminės masės. Tada padažą supilkite atgal į keptuvę su likusiais moliūgais, šiek tiek pakaitinkite ir maišykite.
9. Išvirusius makaronus nukoškite ir suberkite į keptuvę su padažu. Dar minutę pakaitinkite.
10. Dėkite makaronus į dubenį, ant viršaus – buratą, įtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite
šviežiomis mėtomis, užberkite KOTANYI juodųjų pipirų, kepintų moliūgų sėklų bei pilkite šlakelį
alyvuogių aliejaus. Galite paskaninti granatų sėklomis.
11. Patiekite su URTĖS kvietine duona su moliūgų sėklomis, galite ją paskrudinti.
PATARIMAI
Italai mėgsta pabaigti makaronus su padažu pasitelkiant šviesią duoną. Ją tiesiog išdažydami
padažą. Pabandykite ir Jūs.
Skanaus.