Baklažanai ir paprikos – nuostabus duetas. Ir kaip gerai, kad įsileido ir makaronus. Padažas labai skanus, galite jį naudoti ne tik prie makaronų, bet ir valgyti tiesiog su paplotėliu. Pagaminti užtruksite kiek ilgiau nei kitus mūsų siūlomus padažus, bet juk 30 minučių tai visai neilgai, ar ne?

2 asm.
Gaminimas 30 min.
Makaronams su baklažanais ir paprikomis pagaminti reikia:
200 g makaronų (penne)
1 baklažano
1 šaukštelio paprikų dribsnių (arba pagal skonį)
Aliejaus (kepti)
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 saldžiosios paprikos
250 ml trintų pomidorų
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto
baziliko
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
80 g tarkuoto kietojo sūrio
1. Makaronus išvirkite.
2. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pasūdykite ir palaikykite 5–10 min., kol išsiskirs skystis. Nusausinkite.
3. Paprikų dribsnius lengvai pakepinkite aliejuje. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite,
dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi prie paprikų ir pakepinkite, kol taps permatomi. Suberkite baklažanus.
4. Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir baklažanų. Kepkite, kol paprika suminkštės. Tuomet supilkite pomidorų tyrę.
5. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite.
6. Makaronus patiekite su padažu. Jei pageidaujate, galite pabarstyti sūriu.
Gardžių atradimų.