top of page

Makaronai carbonara (Receptas)

Šis patiekalas yra tas atvejis, kai tobula tai, kas paprasta. Keli paprasti ingredientai ir turite neatsivalgomai gardžią vakarienę ar pietus ant stalo.

makaronai carbonara_receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Virimas 10 min.


Makaronams carbonara paruošti reikia:

  • 350-400 g spagečių

  • Žiupsnelio druskos

  • 12-16 riekelių vytintos šviežios antienos filė su oda

  • Šlakelio aliejaus

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Ryšelio petražolių

  • 4 kiaušinio trynių

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio


  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.

  2. Antienos filė su oda riekeles supjaustykite ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus. Į keptuvę dėkite nukoštus spagečius, sumaišykite ir pašildykite dar 1-2 min.

  3. Dėkite į lėkštes, gausiai užberkite juodųjų pipirų, pjaustytų petražolių. Ant viršaus atsargiai užleiskite trynį ir užtarkuokite sūrio.


 

Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇


 

Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page