„Ir vėl…“, neretas atsidūsta, ir ištrina dar vieną naujienlaiškį, nežinia kaip užprenumeruotą, nežinia kaip atsidūrusį pašto dėžutėje. Tačiau kada pastarąjį kartą suteikėte naujienlaiškiams šansą? Žinomas Paryžiaus tinklaraštininkas, 8 kulinarinių knygų autorius Davidas Lebovitzas (lietuviškai išleistos trys: „Saldus gyvenimas Paryžiuje“, „Mano Paryžiaus virtuvė“ ir „Apartamentas. Džiaugsmai ir vargai kuriant savo namus Paryžiuje“) savo tinklaraštyje rašo, kad maisto naujienlaiškiai gerokai pasikeitė. Dabar jie tapo tarsi asmeniškais laiškais, pilnais nuostabių receptų, nuorodų, pasakojimų, naudingų patarimų ir dar daug visko. Bet ką gi prenumeruoja jis pats?
The Amateur Gourmet. Pasak D. Lebovitzo, tai vieno pirmųjų maisto tinklaraštininkų naujienlaiškis, kuriame neverta tikėtis grafinio dizaino stebuklų ar išdailintų nuotraukų. Tačiau tai beveik tas pats, kas sulaukti jaukaus ir nuoširdaus laiško nuo gero draugo su rekomendacijomis, kur pavalgyti, ir receptais, ką verta išbandyti.
The Vanilla Queen. Vanilės karaliene Patricia Rain vadinama tikrai ne veltui – ji ne tik gamina puikų vanilės ekstraktą, bet ir yra šio prieskonio ekspertė. Jei norite sužinoti viską apie vanilės auginimą, išgavimą, situaciją pasaulyje ir išgirsti porą gerų receptų, tai naujienlaiškis jums.
52 Martinis. Šio naujienlaiškio kūrėjas Forestas Collinsas yra Paryžiaus kokteilių ekspertas. Kurie barai naudoja geriausius ingredientus? Kur išgerti skaniausią martini kokteilį? Kiekvieną savaitę sulauksite trumpos Paryžiaus kokteilių vakarėlių, vyno parodų ir kitų su gėrimais susijusių naujienų kronikos.
Smitten Kitchen. Kiekvieną pirmadienį į virtualią pašto dėžutę įkris laiškas iš tinklaraštininkės Deb Perelman – virtuvės šefės ir kepėjos, kuri kiekvieną kartą skiria dėmesį skirtingai temai ir pateikia begales naudingų receptų.
Will Write for Food. Savo tinklaraštyje Dianne Jacob aptarinėja įvairias problemas, susijusias su rašymu apie maistą. O naujienlaiškiuose ji pateikia atsakymus: asmeninę rašymo ir redagavimo motyvaciją, patarimus, bei dalinasi informacija apie kitus talentingus rašytojus.
When I Have Time. Ar žinote pasaulinę Nutella dieną? Štai ir proga užsiprenumeruoti jos kūrėjos naujienlaiškį. Laiškai iš Saros Rosso aplankys nereguliariai ir ne pernelyg dažnai, tačiau kiekvienas naujienlaiškis bus naudingas siekiant tobulinti save ir pasisemti motyvacijos.
La Cuisine. Tai Paryžiuje įsikūrusi kulinarijos mokykla, kuri kas mėnesį jums praneš, kas darosi Paryžiuje: informaciją apie gerus renginius, naujas kepyklėles ir vietines šokolado krautuvėles. Taip pat naujienlaiškyje rasite papasakotą platesnę kokio nors sūrio istoriją, interviu su vietiniu prancūzu ir tradicinio prancūziško deserto receptą.
Dandelion Chocolate. Iš startuolio išaugusi sėkminga kompanija neria giliau į šokoladą. Jų laiškuose perskaitysite paskutines šokoladines naujienas, pranešimus apie šokolado kursus, receptus ir pasakojimus apie keliones į šokoladu kvepiančias šalis.
Paris Update. Jei domitės meilės miestu, šis naujienlaiškis kaip tik jums – nuo naujausių parodų iki pašiepiančių esė apie kasdieninį Paryžiaus gyvenimą. Unikali galimybė pažvelgti į Prancūzijos sostinę vietinio akimis.
Taste. Ar žinote, kas pirmasis atvežė tapas į Ameriką? O kodėl gi leidžiame sausainių tešlai pabūti per naktį? Ir kaip azijietiškos parduotuvės įsiliejo į amerikietišką tradiciją? Jei kankina tokie ir dar įdomesni bei netikėti klausimai, prenumeruoti Taste naujienlaiškį yra privaloma.
Rancho Gordo. Naujienlaiškis kiekvienam meksikietiškos virtuvės gerbėjui. Geriausi receptai, sąmojingi komentarai ir pasakojimai apie Meksikos virtuvės ingredientus – subalansuota mėgstantiems aštriai, tačiau patiks kiekvienam.
Rue La La ir Vente-Privée. Į pašto dėžutę negausite naujienlaiškių tradicine prasme. Tačiau verta pranešimus užsiprenumeruoti, nes sužinosite naujausią informaciją apie geriausius pasiūlymus, susijusius su virtuvės prietaisais, įranga, netgi maistu ir vynu. Amerikietiškas Rue La La siunčia į visą pasaulį, o Vente-Privée puikiomis kainomis pasiūlys gėrybių iš Prancūzijos.
Mes taip pat jau ruošiame naujienlaiškį – dar ne vėlu jį užsiprenumeruoti! O kokius esate užsisakę jūs?
#naujienlaiškiųprenumerata #naujienlaiškis #taste #52Martinis #dandelionchocolate #ruelala #WillWriteforFood #TheAmateurGourmet #venteprivee #naujienlaiškiai #ranchogordo #maistotinklaraštininkai #SmittenKitchen #TheVanillaQueen #lacuisine #parisupdate #DavidLebovitz #DavidasLebovitzas #WhenIhavetime