4 asm.
Gaminimas 50 min.
Reikia:
200 g lęšių (žaliųjų arba raudonųjų)
1 svogūnas
50 ml alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis džiovintų mėtų
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
1 citrina
½ šaukštelio ciberžolės
Šviežių mėtų lapelių patiekti
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite pusėje nurodyto kiekio aliejaus, kol taps permatomi. Įpilkite 1,5 l vandens, suberkite lęšius ir virkite, kol lęšiai suminkštės. 2. Pabaigoje sudėkite džiovintas mėtas, pasūdykite. 3. Atskirai pakaitinkite likusį aliejų, į jį suberkite papriką, kuminą ir ciberžolę. Pakaitinkite prieskonius, kol pradės sklisti malonus aromatas. Tada keptuvės turinį sukrėskite į sriubą. Išmaišykite. 4. Sriubą galite pertrinti, o galite ir palikti lęšius netrintus. 5. Pagardinkite citrinos sultimis. Patiekite pabarstę mėtų lapeliais.