Lęšių maltinukams su špinatais pagaminti reikia:
250 ml raudonųjų lęšių
1 svogūno
2 skiltelių česnako
Aliejaus (kepti)
150 g špinatų
50 g viso grūdo miltų
1 kiaušinio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukštelio persilado
Druskos, pipirų
Padažui:
1 skiltelės česnako
1 pomidoro
3–4 svogūno laiškų
3–4 šakelių krapų
4–5 šakelių kalendrų
200 ml graikiško jogurto
Druskos, pipirų (pagal skonį)
Trintuvą galite įsigyti www.pigu.lt
1. Išvirkite lęšius, perkoškite per sietą. Lęšius sutrinkite trintuvu.
2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Keptuvėje pašildykite aliejų ir pakepinkite jame svogūną bei česnaką. Sudėkite špinatus ir pakepinkite kelias minutes – kol jie apvys, ir sudėkite į lęšius.
3. Viską sumaišykite. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, suberkite sūrį. Pagardinkite persiladu, druska ir pipirais. Viską sumaišykite.
4. Šaukštu formuokite nedidelius maltinukus. Šaukite blynukus į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.
5. Padažui sudėkite česnaką, pomidorą, svogūno laiškus, krapus bei kalendras į trintuvo indą ir sutrinkite. Sumaišykite su jogurtu ir pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
6. Maltinius patiekite su padažu.
Žiūrėkite video receptą:
Skanaus!