Kaip prasideda gera diena? Be abejo, užuodžiant mėgstamų blynų kvapą! Alfas kviečia išbandyti universalios tešlos receptą, iš kurios: a) galėsite išsikepti purius ir labai šilkinius belgiško tipo vaflius, jeigu turite vaflinę; b) purius neatsivalgomus blynelius, jeigu vaflinės neturite. Yra dar ir c) variantas! Nustebinkite mylimuosius blynų asorti: iškepkite ir tokių, ir kitokių – lai renkasi ir mėgaujasi.
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
8 vafliai arba 24 vidutiniai blynai
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Vaflių tešlai paruošti reikia:
2–3 didelių kiaušinių
2 g druskos
82 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
½ stiklinės DOBILAS ekologiško kefyro
100 g NATURLI BLOCK ekologiškų tepiųjų riebalų
250 g miltų
15 g kepimo miltelių
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Miltelinio cukraus (papuošti)
Šviežių mėtų lapelių (papuošti)
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į indą su baltymais įberkite žiupsnelį druskos, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir išplakite iki standžių putų.
Kitame inde išplakite trynius. Maišydami šluotele supilkite DOBILAS ekologišką kefyrą, lydytus NATURLI BLOCK ekologiškus tepiuosius riebalus. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
Į trynių masę atsargiai įmaišykite išpurentus baltymus. Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2–3 minutes arba kol gražiai apskrus.
Vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi, puoškite šviežiais mėtų lapeliais.
Jeigu norite kepti blynus, papildomai reikės:
½ citrinos žievelės
Aliejaus (kepti)
Miltelinio cukraus (papuošti)
Šviežių mėtų lapelių (papuošti)
Į pagamintą vaflių tešlą įtarkuokite citrinos žievelės ir išmaišykite.
Įkaitintą keptuvę teptuku patepkite aliejumi. Kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių, nustatę žemą kaitrą.
Blynus apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtų lapeliais.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.