Uogienės likutį skanu užtepti ant mėgstamos duonos, batono riekės ar sausainio ir šitaip suvalgyti. Arba sumaišyti su jogurtu, arba iškepti pyragą.
Laidoje ALFO VILA Alfas dalinosi idėjomis, kaip sunaudoti mums neįprastos, bet gardžios uogienės ar džemo likučius. Šie patarimai tinka turint apelsinų, citrinų, abrikosų uogienių likučių.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI
1.Skrebučiui aptepti. Paskrudinkte mėgstamos forminės duonos riekelę ir užtepkite džemo likutį. Tokį krebutį tinka „pastiprinti" sviestu ar tepamuoju sūreliu.
2.Salotų padažams. Ruošdami lengvą salotų padažą, džemo likutį sumaišykite su kitais padažo ingredientais: suteiks gaivos, kvapo ir saldumo.
3.Azijos virtuvės patiekalams gardinti. Šių šalių virtuvei būdingi saldžiarūgščiai padažai, kuriems apelsinų džemo likutis suteiks savitos spalvos ir aromato.
4.Marinatams. Ruošdami marinatą vištienai, mėsai kepti ant grotelių, taip pat kepsniams glazūruoti, įmaišykite ir džemo likutį. Mėgausitės!
5. Pyragams. Citrusinių vaisių džemo likutis nuostabiai tinka įmaišyti į obuolių ir vaisių pyragus. Nereikės apelsinų žievelių!
6. Naminiams limonadams. Kaip ir medaus šaukštelis, taip ir džemo likutis limonadą tik dar labiau pagardins.
7. Kepinių įdarams. Kepate bandeles su varške? Į varškę sudėkite džemo likutį. Džemo likučiu galite perytepti biskvitą, patepti sluoksniuotos tešlos lakštus „skarelėms" su įdaru kepti ir pan.
9. Pagardas suktinukams. Sumaišykite džemo likutį su sojos padažu – puikus pagardas suktinukams (springrollsams) vos iš kelių ingredientų!
Skanaus.