Lietinių tortas tiramiso motyvais
- 2020-03-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-08-31

Reikia:
600 ml pieno
60 g ištirpinto sviesto
200 ml stiprios KIMBO „Antica Tradizione“ kavos
4 kiaušinių
300 g miltų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
Aliejaus (kepti)
Kremui:
350 g maskarponės
350 ml plakamosios grietinėlės
50 g miltelinio cukraus
2 šaukštų KIMBO „Antica Tradizione“ maltos kavos (pabarstyti)
• Sumaišykite pieną, KIMBO „Antica Tradizione“ kavą ir kiaušinius, po to suberkite miltus, druską ir cukrų. Gerai sumaišykite, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą. Visus produktus, išskyrus aliejų, skirtą kepti, suplakite kartu.
• Tešlą būtinai palikite 30 min. pastovėti.
• Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją aliejumi (taip pat patogu apipurkšti specialiu aliejaus purkštuvu), įpilkite tešlos. Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu.
• Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą.
• Apverskite lietinį ir kepkite iš kitos pusės. Tokiu būdu iškepkite visus lietinius. Stenkitės, kad jie būtų labai ploni.
• Kremui sudėkite maskarponę ir persijotą miltelinį cukrų į plaktuvo indą ir pradėkite palengva plakti, nuolat pildami grietinėlę.
• Gautu kremu pertepkite lietinius, dėdami vieną ant kito. Kartkartėmis pabarstykite kremo sluoksnį malta KIMBO „Antica Tradizione“ kava.
Skanaus!