Reikia:
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
~200 g kvietinių miltų
300 ml pieno
300 ml vandens
50 ml alyvuogių aliejaus
Kremui:
375 g kreminio sūrelio
100 ml plakamosios grietinėlės
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
50 g DAUMANTŲ švelnaus majonezo „Karališkas“
Smulkintų prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, baziliko)
150 g sūdytos arba parūkytos lašišos
KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko (patiekti)
Mėtų lapelių (papuošti)
1. Kiaušinius pasūdykite ir suplakite šluotele. Intensyviai maišydami pamažu suberkite miltus pramaišiui pildami pieną ir vandenį. Viską gerai sumaišykite.
2. Kai tešla bus lygi ir glotni, būtinai palikite ja bent 30 min. pastovėti.
3. Prieš kepdami į tešlą supilkite aliejų ir jį gerai įplakite.
4. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite tešlos. Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu po keptuvę.
5. Apverskite lietinį tada, kai matote, jog viršus jau nebeskystas. Kepkite iš kitos pusės.
6. Kremui sumaišykite kreminį sūrelį, grietinėlę ir žiupsnį tarkuotos citrinos žievelės. Įdėkite 2 šaukštus DAUMANTŲ švelnaus majonezo „Karališkas“, viską gerai išmaišykite. Dalį atidėkite torto viršui patepti.
7. Lietinius dėkite lygia eile ant stalo, aplyginkite peiliu iki stačiakampės juostos. Patepkite ją kremu, pabarstykite žalumynais, dėkite lašišos gabaliukus. Stenkitės, kad visi produktai būtų sudėti tolygiai.
8. Sukite vyniotinį. Kai susuksite, tęskite su likusiais lietiniais. Gautą suktuką įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
9. Atvėsintą tortą aptepkite likusiu kremu. Puoškite KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko riekelėmis ir mėtų lapeliais.