Įprastų lietinių blynelių receptas, bet su šiek tiek paslapties.
4 asm.
Gaminimas 40 min.
Lietiniams blyneliams iškepti reikia:
240 g miltų
1 šaukšto ciberžolės
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
0,5 l augalinio pieno
2 kiaušinių
1 šaukšto tirpinto sviesto
aliejaus (kepti)
Miltus persijokite su ciberžole, sumaišykite su cukrumi ir druska. po truputį, nuolat plakdami kiaušinius supilkite ištirpintą sviestą.
Išplakite iki vientisos grietinėlės tirštumo masės ir palikite 15 min. pastovėti, kad išbrinktų miltai. Jeigu masė pasirodys per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę samteliu pilkite tiek tešlos, kad plonu sluoksniu padengtų dugną. Kai viena pusė apkeps, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę.
Patiekti su norimu saldikliu.
Skanaus!