Reikia:
Tešlai:
3 šaukštų aliejaus
½ l pieno
2 kiaušinių
6 šaukštų miltų
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g virtų krevečių
4 saliero stiebų
6 svogūno laiškų
2 skiltelių česnako
2 šaukštų mangų čatnio
250 g maskarponės
4 šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
žiupsnelio cukraus
1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.
2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintus salierus. Kai salierai suminkštės, sudėkite smulkintą česnaką, krevetes ir smulkintus svogūno laiškus. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepinkite apie minutę.
4. Gautą masę atvėsinkite. Sumaišykite su maskarpone ir čatniu.
5. Paruoštą įdarą įvyniokite į blynelius.