Reikia:
Lietinių tešlai:
2 kiaušinių
½ stiklinės pieno
8–10 šaukštų miltų
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
3 šaukštų aliejaus
Padažui:
4 šaukštų juodųjų serbentų džemo
2 šaukštų aviečių likerio
Papuošti:
24 gervuogių
24 aviečių
4 šaukštų grūdėtos varškės
1. Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir trupučiu pieno.
2. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.
3. Supilkite likusį pieną ir aliejų. Palikite 15 min., kad tešla išbrinktų.
4. Įkaitintoje keptuvėje iškepkite plonus blynus.
5. Blynus susukite į volelius ir supjaustykite juos 1–3 cm aukščio ritinėliais. Išdėliokite juos lėkštėje.
6. Į lėkštes šalia ritinėlių berkite gervuogių, šilauogių ir grūdėtos varškės (ją patartina perplauti ir apsausinti).
7. Šalia pašlakstykite padažo, kurį paruošite gerai sumaišę džemą su likeriu. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis ir trupintu morengu.