top of page

Lietiniai blynai su grūdėta varške ir serbentų padažu


Reikia:

Lietinių tešlai:

  • 2 kiaušinių

  • ½ stiklinės pieno

  • 8–10 šaukštų miltų

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • 3 šaukštų aliejaus

Padažui:

  • 4 šaukštų juodųjų serbentų džemo

  • 2 šaukštų aviečių likerio

Papuošti:

  • 24 gervuogių

  • 24 aviečių

  • 4 šaukštų grūdėtos varškės


1. Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir trupučiu pieno.

2. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.

3. Supilkite likusį pieną ir aliejų. Palikite 15 min., kad tešla išbrinktų.

4. Įkaitintoje keptuvėje iškepkite plonus blynus.

5. Blynus susukite į volelius ir supjaustykite juos 1–3 cm aukščio ritinėliais. Išdėliokite juos lėkštėje.

6. Į lėkštes šalia ritinėlių berkite gervuogių, šilauogių ir grūdėtos varškės (ją patartina perplauti ir apsausinti).

7. Šalia pašlakstykite padažo, kurį paruošite gerai sumaišę džemą su likeriu. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis ir trupintu morengu.

Naujausi įrašai

bottom of page