4 asm.
Gaminimas 15 min.
Reikia:
2 šaukštų šokolado drožlių
saujos šviežių gervuogių
Tešlai:
250 ml pieno
12 g kakavos miltelių
20 g sviesto
2 kiaušinių
80 g miltų
druskos
Įdarui:
1. Į prikaistuvį supilkite pieną, suberkite sviesto gabalėlius, cukrų, druską ir kakavą. Nuolat maišydami pakaitinkite, kol sviestas ištirps.
2. Masę perpilkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Viską gerai išplakite (galite plakikliu) ir valandai pastatykite į šaldytuvą.
3. Iš gautos masės iškepkite plonus lietinius blynelius.
4. Įdarui: rikotą išsukite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi, sudėkite pjaustytus bananus, šokolado drožles ir išmaišykite. Ant blynelio dėkite įdaro, po kelias gervuoges ir sulankstykite norima forma.
5. Blynelius galite apkepti keptuvėje arba valgyti tiesiog nekeptus.