Nekaloringas, bet sotus ir visų gerųjų daržovių savybių pilnas patiekalas, kuris patiks ir tiems, kurie mėsos nevalgo, ir tiems, kurie mažina jos kiekius savo valgiaraštyje, ir vegetarams.
Paprika ir lęšiais įdarytiems baklažanams paruošti reikia:
2 baklažanų
Aliejaus (kepti)
1 vid. dydžio svogūno
2 skiltelių česnako
1 saldžiosios paprikos
Druskos, juodųjų pipirų
Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
3 šaukštų pomidorų padažo
100–120 g konservuotų lęšių
Kalendrų žalumos (patiekti)
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
Perpjaukite baklažanus pusiau, įpjaukite kryžmai minkštimą, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite baklažanus aliejumi ir šaukite į orkaitę maždaug 25–30 min.
Supjaustykite svogūną, česnaką, sudėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pradėkite kepti. Supjaustykite papriką ir berkite prie svogūnų. Pabarstykite druska, pipirais, įberkite raudonėlio ir kepkite, kol paprika lengvai suminkštės. Supilkite pomidorų padažą, suberkite lęšius ir patroškinkite 5 min.
Ant iškeptų baklažanų sudėkite įdarą ir šaukite į orkaitę dar kartą 5–7 min., kol įdaras sušils.
Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais.
Gardžių atradimų.