top of page

Lęšiais ir raudonąja paprika įdaryti baklažanai (Receptas)

Nekaloringas, bet sotus ir visų gerųjų daržovių savybių pilnas patiekalas, kuris patiks ir tiems, kurie mėsos nevalgo, ir tiems, kurie mažina jos kiekius savo valgiaraštyje, ir vegetarams.

Įdaryti baklažanai_Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Paprika ir lęšiais įdarytiems baklažanams paruošti reikia:

  • 2 baklažanų

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 saldžiosios paprikos

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio

  • 3 šaukštų pomidorų padažo

  • 100–120 g konservuotų lęšių

  • Kalendrų žalumos (patiekti)


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

  2. Perpjaukite baklažanus pusiau, įpjaukite kryžmai minkštimą, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite baklažanus aliejumi ir šaukite į orkaitę maždaug 25–30 min.

  3. Supjaustykite svogūną, česnaką, sudėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pradėkite kepti. Supjaustykite papriką ir berkite prie svogūnų. Pabarstykite druska, pipirais, įberkite raudonėlio ir kepkite, kol paprika lengvai suminkštės. Supilkite pomidorų padažą, suberkite lęšius ir patroškinkite 5 min.

  4. Ant iškeptų baklažanų sudėkite įdarą ir šaukite į orkaitę dar kartą 5–7 min., kol įdaras sušils.

  5. Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page