top of page

Lengvučiai ir gaivūs uogų želė pyragaičiai (Receptas)

Kaip greitai pasigaminti lengvų ir gaivių pyragaičių? Išbandykite receptą, kuriam reikės avižinių sausainių, uogų ir želė.

Uogų želė pyragaičiai – puiki vasariška kompozicija!


uogų želė pyragaičiai, Alfo Ivanausko receptas
Shutterstock.com nuotr.


Želė pyragaičiams pagaminti reikia:

  • 200 g avižinių sausainių

  • 2 šaukštų VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 500 ml vandens

  • 1 pakelio DR. OETKER miško uogų skonio želė

  • 1 saujos šviežių uogų

  • Keleto mėtų lapelių


uogų želė pyragaičiai, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

  1. Sausainius sutrinkite su VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“ iki trupinių masės, sudėkite į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje 160 °​C, apie 10 min., kol gražiai karamelizuosis ir apskrus. Iškepus atvėsinkite, kad sustingtų.

  2. Vandenį užvirkite, nukėlus nuo kaitros įmaišykite DR. OETKER miško uogų skonio želė, supilstykite į norimas formeles, sudėkite uogas ir sausainių padelius, atvėsinkite šaldytuve, kol sustings.

  3. Sustingusius pyragaičius palaikykite šiltame vandenyje, kad lengviau išsiimtų iš formelės.

  4. Patiekite su šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.


Video receptas:


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page