top of page

Lengviems pusryčiams – ryžių miltų lietiniai su uogomis (Receptas)

Atnaujinta: 03-04

Plonyčiai ryžių miltų lietiniai blyneliai patiks ne tik tiems, kurie netoleruoja gliuteno.

Pagardintas uogomis ar mėgstamais vaisiais šis patiekalas gali būti patiektas ir kaip desertas.

Lengviems pusryčiams – ryžių miltų lietiniai su uogomis (Receptas)
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Ryžių miltų lietiniams su uogomis pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 1 kiaušinio

  • 250 ml ekologiško avižų gėrimo

  • 1-2 šaukštų cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • 130 g ryžių miltų

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 250 g rikotos sūrio

  • 300 g mėgstamų uogų arba pjaustytų vaisių (mangų, persikų)


1. Kiaušinį išplakite su avižų pienu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.

2. Po truputį suberkite miltus, aliejų ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

3. Į įkaitusią keptuvę pilkite po nedidelį samtį tešlos ir iškepkite lietinius.

4. Lietinius pertepkite rikota ir patiekite su mėgstamais vaisiais ir uogomis.


Skanaus!

bottom of page