Plonyčiai ryžių miltų lietiniai blyneliai patiks ne tik tiems, kurie netoleruoja gliuteno.
Pagardintas uogomis ar mėgstamais vaisiais šis patiekalas gali būti patiektas ir kaip desertas.
4 asmenims
Ryžių miltų lietiniams su uogomis pagaminti reikia:
Tešlai:
1 kiaušinio
250 ml ekologiško avižų gėrimo
1-2 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
130 g ryžių miltų
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Įdarui:
250 g rikotos sūrio
300 g mėgstamų uogų arba pjaustytų vaisių (mangų, persikų)
1. Kiaušinį išplakite su avižų pienu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2. Po truputį suberkite miltus, aliejų ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
3. Į įkaitusią keptuvę pilkite po nedidelį samtį tešlos ir iškepkite lietinius.
4. Lietinius pertepkite rikota ir patiekite su mėgstamais vaisiais ir uogomis.
Skanaus!