Jeigu mėgstate sušius, išbandykite ir šiuos lengvai pagaminamą į dumblių lapus susuktą užkandį su vištiena. Beje, vištieną galima keisti krevetėmis ar triušiena, o mėgstantieji gali pagardinti užkandį šaukšteliu majonezo: labai tinka.
2–4 asm.
Sušių skonio užkandžiui su vištiena paruošti reikia:
¼ ilgavaisio agurko
1 vidutinio avokado
150–200 g vištienos filė juostelių
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Šlakelio OBELIŲ rapsų aliejaus
2–3 šitakių
4 jūros dumblių lapelių
2 saujų virtų ryžių (sumaišytų su šlakeliu cukraus sirupo ir acto)
2 šaukštų marinuotų imbierų
1 šaukštelio vasabio
Keleto LAYS voveraičių padažo skonio traškučių „Oven Baked“
Keleto šakelių mėgstamų žolelių
1. Agurką supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, avokadą dar žievelėje supjaustykite juostelėmis.
2. Ant vištienos pilkite šaukštą KIKKOMAN padažo „Ponzu“, berkite KOTANYI juodųjų pipirų.
3. Į įkaitintą keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, dėkite pamarinuotą vištieną ir pjaustytus
šitakius, apkepkite. Prieš baigiant kepti įpilkite dar „Ponzu“ padažo.
4. Jūros dumblių lakštus supjaustykite didesniais kvadratais, dėkite ant jų ryžių, agurkų juostelių, marinuoto imbiero, išskobto avokado, šiek tiek vasabio, sutrupintų LAYS voveraičių padažo skonio traškučių „Oven Baked“, grybų bei vištienos. Dėkite mėgstamų žolelių.
PATARIMAI
1. Vištieną galite pakeisti lašiša, krevetėmis ar triušiena.
2. Galite paskaninti: mėtomis, kalendromis ar bazilikais.
3. Labai tinka pagardinti šaukšteliu majonezo.
Skanaus.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.