6 asm.
Gaminimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
2 tvirtų kriaušių
Saujos sezoninių uogų (pvz., gervuogių, mėlynių, aviečių)
4 kiaušinių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“
30 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g miltų
30 g smulkintų lazdynų riešutų
60 g ištirpinto sviesto
Sviesto (formai patepti)
DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)
1. Paruoškite negilią 20 cm skersmens formą, patepkite ją sviestu.
2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite jas į formą, užberkite uogų.
3. Suplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio plius“ ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile iki tiršto kremo.
4. Suberkite miltus ir riešutus, atsargiai išmaišykite, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą ir vėl labai švelniai permaišykite.
5. Užpilkite tešlą ant kriaušių ir šaukite į orkaitę. Orkaitės t-ra 180 °C.
6. Iškepusį pyragą pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.