Tik varškė, sausainių trupiniai ir braškės. Toks paprastas ir lengvas receptas, kad pagamins net vaikai.
O rezultatas toks gundantis, kad tiktų net vestuvių vaišėms.
8-10 porcijoms
Varškės spurgų tortui pagaminti reikia:
550 g 9 % riebumo varškės
5 šaukštų cukraus miltelių
1 šaukštelio vanilės
½ pakelio sausainių GAIDELIS „Kondensuotas"
2 saujų šviežių braškių
2 pakelių (77 g) želės
800 ml vandens
1. Varškę sutrinkite su cukraus milteliais ir vanile.
2. Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su varške.
3. Želę ištirpinkite karštame vandenyje.
4. Į kekso formą įpilkite truputį paruoštos želės. Formą įstatykite į šaldytuvą, kad želė truputį sustingtų. Ant viršaus suberkite pusę braškių (jei didelės, perpjaukite) ir užpilkite želės, kad semtų uogas. Vėl statykite formą į šaldytuvą. Iš varškės masės suformuokite nedideles spurgas. Kai želė beveik sustings, sudėkite paruoštas spurgas. Vėl pilkite želę, kad semtų spurgas, ir statykite į šaldytuvą. Želei beveik sustingus suberkite likusias braškes ir likusią želę. Kelias valandas palaikykite tortą šaldytuve.
5. Formą įstatykite į karšto vandens vonelę, truputį palaikykite ir išverskite.
Skanaus!