top of page

Lengvai popietei ir vakarėliui: keptų pomidorų ir braškių gaspačas


šalta pomidorų ir braškių sriuba, VMG
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Reikia:

  • 4–6 prinokusių pomidorų

  • 50 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus ir šiek tiek aliejaus patiekti

  • 500 g braškių

  • 2–3 riekelių baltos duonos

  • 1 mėsingos paprikos

  • 2–3 skiltelių česnako

  • Saujelės baziliko

  • 30 ml raudonojo vyno acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Baltos duonos skrebučių (patiekti)


  1. Pomidorus sudėkite į skardelę, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 20 min.

  2. Braškes supjaustykite pusiau.

  3. Atvėsusius pomidorus nulupkite, sudėkite į didelį dubenį. Į tą patį dubenį sutrupinkite duoną, sudėkite braškes, perpjautą papriką, pasmulkintus česnakus, pamaigytus baziliko lapelius, supilkite aliejų, raudonojo vyno actą ir įdėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.

  4. Po šaldytuvo dubenio turinį sudėkite į kokteilinę, pasūdykite ir suplakite iki tyrės. Jei sriuba yra per tiršta, atskieskite ją trupučiu vandens. Paragaukite, jei reikia, subalansuokite skonį cukrumi.

  5. Patiekite su baziliko labeliais ir skrebučiais, pašlakstykite aliejumi.


Skanaus!



Šaldytuvą galite įsigyti ČIA

Naujausi įrašai

bottom of page