Gaminimo laikas: 35–40 min.
Porcijų skaičius: 4 porc.
Vidutinio sudėtingumo receptas
Azijietiškam troškiniui su triušiena reikia:
600 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos
50 g kukurūzų miltų
110 g medaus
80 g vištienos sultinio
50 g margarino
1 saliero
3–4 morkų
5–6 smidrų
Alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelių
50 g ryžių acto
50 g sojos
Šviežių žolelių
Druskos
Pipirų
Kaitlentę galima įsigyti www.pigu.lt
1. Supjaustykite LAPINO PUOTA triušieną juostelėmis, apibarstykite kukurūzų miltais, druska ir pipirais, mėsą tolygiai apvoliokite.
2. Į gerai įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir sudėkite LAPINO PUOTA triušienos gabalėlius. Gerai apkepkite iš abiejų pusių, sudėkite morkas, salierus, česnaką, apkepkite ir supilkite vištienos sultinį.
3. Troškinkite 10 min., kol nugaruos vištienos sultinys.
4. Kai sultinys nugaruos, sudėkite smidrus į keptuvę, tuomet supilkite medų, actą, soją ir viską gerai išmaišykite. Troškinkite dar 5–6 min.
5. Patiekiant pabarstykite mėgstamomis sėklomis ir žalumynais.
PATARIMAI:
Puikiai tinka vaikams.
Jei dėsite truputėlį jelapeno, patiekalas dar labiau primins šiltuosius kraštus.
Klampus, salstelėjęs padažas pažadins jūsų skonio receptorius.
Video receptas:
Skanaus!