Neįtikėtinai greitai paruošiamas, gražus ir gardus ledų tortas su machta ir avietėmis. Tobulas visoms vasaros šventėms.
10–12 porcijoms
Ledų tortui pagaminti reikia:
1,5 kg vanilinio plombyro
20 g „matcha“ žaliosios arbatos miltelių
200 g šaldytų aviečių
12 sausainių „Damų piršteliai“
1. Ledus truputį atitirpinkite ir gerai išmaišykite su arbatos milteliais.
2. Į mėgstamą torto formą sudėkite pusę ledų masės, suberkite avietes ir pusę laužytų sausainių. Tada – likusius ledus ir kitą pusę sausainių. Gerai suspauskite ir pastatykite į šaldiklį, kad sušaltų.
3. Kad būtų lengviau tortą išimti iš formos, ją kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį ir tortas lengvai išsiims.
Gardžių atradimų.