Gal ledų? O gal papjaustyti arbūzo? Taip pavaišinti svečiai liks patenkinti, bet abejingi: yra dalykų, kurie visada gerai, taip gerai, kad net nebestebina. Nustebinkite, kai niekas net nesitiki. Keli Alfo patarimai, kurie vasaros malonumams suteiks naujų skonių, spalvų ir ... apkalbų.
LEDAI
Juodieji pipirai ir vaniliniai ledai? Taip! Būkite drąsūs ir eksperimentuokite su prieskoniais.
Kiekvienas italas jums patartų paragauti vanilinių ledų su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir šiek tiek druskos – kažkas netikėtai paprasto, bet labai įdomaus.
Beje, karamelinius ledus visuomet šiek tiek pasūdykite – taip dar labiau atsiskleis jų skonis.
Įprastus vanilinius ledus drąsiai gardinkite keptais juodosios duonos trupiniais, kurie primins karamelės ir šokolado gabaliukus.
UOGOS
Prie braškių labai tinka juodieji pipirai, kuriais galite paskaninti braškių karpačą, o gal ir braškinius ledus.
Prie aviečių derinkite šviežios kalendros lapelius, kurie suteiks papildomo gaivumo šiai uogai, tik turėkite omeny, kad kalendra patinka tik kas dešimtam lietuviui. Kalendros su avietėmis – tai vienas būdų prisipratinti prie šios ypač aromatingos prieskoninės žolelės.
Jeigu nemėgstate uogų desertų, pabandykite šią vasarą paragauti pomidorų su braškėmis, paskaninę šlakeliu alyvuogių aliejaus, balzaminiu actu bei druska – visi desertų nemėgėjai tiesiog galės jus vadinti kulinarijos žvaigžde.
Skanaus!