Lamingtonas – tai žodis iš saldžiosios kulinarijos. Šiuo vardu vadinamas populiariausias australiškas desertas, kuris net turi savo dieną. Tai liepos 21-oji. Australiški lamingtonai tai nedideli purūs biskvito kvadratėliai, aplieti uogų sirupu arba šokoladu bei apvolioti kokoso drožlėse.
Šįkart kviečiame pasimėgauti lediniais lamingtonais.
8–10 asm.
Ledams a'la lamington pagaminti reikia:
400 g vanilinių ledų
50 g pertrintų aviečių su „Yuzu“ tyre (arba naudokite žaliosios citrinos sultis)
100 g kokosų drožlių
200 g pieniško šokolado
Pusę vanilinių ledų sudėkite į kubo formos formeles. Į kiekvieną kubą įdėkite po šaukštelį pertrintų aviečių, paskleiskite po visą paviršių. Ant viršaus pripildykite ledų. Įsmeikite pagaliuką ir dėkite formas į šaldiklį mažiausiai 4 valandoms.
Kokosų drožles pasmulkinkite, pienišką šokoladą ištirpinkite ir supilkite į aukštą stiklinę.
Išimkite ledus iš formų, panardinkite į šokoladą, o tada greitai apvoliokite kokosų drožlėse. Desertą laikykite šaldiklyje. Perkelkite į šaldytuvą valandą prieš patiekdami.
Skanaus!