Labai švelnaus skonio sriuba su lašiša, kuriai jaukios gaivos suteikia švieži krapai. Ir šventiškas, ir kasdienis patiekalas. Rekomenduojame išbandyti.
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Lašišos sriubai pagaminti reikia:
1 svogūno
Sviesto (kepti)
1–1,5 l žuvies sultinio (išvirto iš žuvies galvos ir kaulų)
4 didelių bulvių
300 g lašišos filė
1 šaukšto miltų
400 ml pieno
Krapų
1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu.
2. Sudėkite į verdantį sultinį. Bulves supjaustykite kubeliais, taip pat supjaustykite ir žuvį. Sudėkite bulves į verdantį sultinį ir virkite apie 10 minučių, tada įdėkite žuvį.
3. Miltus sumaišykite su nedideliu pieno kiekiu, stebėkite, kad nesusidarytų grūdeliai. Supilkite visą pieną ir virkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su smulkintais žalumynais (pagal skonį).
Gardžių atradimų.