top of page

Labai madingas receptas pietums: pica su kalakutiena ir kalafiorų pagrindu

Be gliuteno. Soti, skani ir laiminga pica su kalafiorų pagrindu ir kalakutiena sotiems bei laimingiems pietums.

Lengvas receptas, įdomus eksperimentas.


pica su kalakutiena ir kafaliorų pagrindu, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.


4 asmenims


Pica su kalafiorų pagrindu reikia:

  • 1,2 kg žiedinio kopūsto

  • 1 kiaušinio

  • 70 g ožkos sūrio

  • 1 šaukštelio kario miltelių druskos


  • 80 g trintų pomidorų padažo

  • 300 g kalakutienos filė

  • 200 g mocarelos sūrio

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio kelių šaukštų linų sėmenų

  • 50 g gražgarsčių


1. Žiedinį kopūstą sutrinkite maisto smulkintuvu, kol taps ryžių tekstūros.

2. Tuomet smulkintą kopūstą suberkite į didelį puodą su 1 stikline verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 4 min.

3. Smulkintą žiedinį kopūstą nukoškite ir atvėsinkite.

4. Po to, kad išspaustumėte kuo daugiau likusio skysčio, pasinaudokite šiuo metodu: į švarų virtuvinį rankšluostį suberkite smulkintą kopūstą, užsukite rankšluostį kelis kartus ir kuo labiau spauskite, tarsi sūrį, kad išbėgtų visas likęs skystis.

5. Kai išspausite visą skystį ir kopūstą atvėsinsite, įmaišykite į jį kiaušinį, ožkos sūrį, kario miltelius ir druską. Išmaišykite.

6. Ant kepimo popieriumi išklotos formos suformuokite paplotį ir kepkite jį iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol padas sutvirtės.

7. Kai padas sutvirtės, užtepkite pomidorų padažą, atsargiai išdėliokite ant jo pjaustytą kalakutieną, padidinkite kaitrą iki 185 °C ir kepkite dar apie 25 min. Pabaigoje suberkite sūrius, o jiems išsilydžius patiekite picą apibarstę linų sėmenimis ir gražgarstėmis


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page