Be gliuteno. Soti, skani ir laiminga pica su kalafiorų pagrindu ir kalakutiena sotiems bei laimingiems pietums.
Lengvas receptas, įdomus eksperimentas.
4 asmenims
Pica su kalafiorų pagrindu reikia:
1,2 kg žiedinio kopūsto
1 kiaušinio
70 g ožkos sūrio
1 šaukštelio kario miltelių druskos
80 g trintų pomidorų padažo
300 g kalakutienos filė
200 g mocarelos sūrio
100 g tarkuoto kietojo sūrio kelių šaukštų linų sėmenų
50 g gražgarsčių
1. Žiedinį kopūstą sutrinkite maisto smulkintuvu, kol taps ryžių tekstūros.
2. Tuomet smulkintą kopūstą suberkite į didelį puodą su 1 stikline verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 4 min.
3. Smulkintą žiedinį kopūstą nukoškite ir atvėsinkite.
4. Po to, kad išspaustumėte kuo daugiau likusio skysčio, pasinaudokite šiuo metodu: į švarų virtuvinį rankšluostį suberkite smulkintą kopūstą, užsukite rankšluostį kelis kartus ir kuo labiau spauskite, tarsi sūrį, kad išbėgtų visas likęs skystis.
5. Kai išspausite visą skystį ir kopūstą atvėsinsite, įmaišykite į jį kiaušinį, ožkos sūrį, kario miltelius ir druską. Išmaišykite.
6. Ant kepimo popieriumi išklotos formos suformuokite paplotį ir kepkite jį iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol padas sutvirtės.
7. Kai padas sutvirtės, užtepkite pomidorų padažą, atsargiai išdėliokite ant jo pjaustytą kalakutieną, padidinkite kaitrą iki 185 °C ir kepkite dar apie 25 min. Pabaigoje suberkite sūrius, o jiems išsilydžius patiekite picą apibarstę linų sėmenimis ir gražgarstėmis
Skanaus!