Daugiau receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje ALFAS VIENAS NAMUOSE. KALĖDOS. Ją pavartyti galite ČIA.
Mandarininiams sausainiams iškepti reikia:
Sausainių tešlai:
200 g miltų
80 g migdolų
100 g sviesto
70 g DANSUKKER cukraus
2 trynių
1 šaukštelio malto cinamono
Žiupsnelio druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių
Miltelinio cukraus pabarstyti
150–200 g mandarinų džemo
Mandarinų džemui:
1 kg mandarinų
400 g cukraus
1. Migdolus 1–2 minutėms panardinkite į verdantį vandenį, kol suminkštės luobelė. Tuomet išimkite migdolus ir nuimkite luobelę – tai galite padaryti tiesiog pirštais. Susmulkinkite juos iki labai smulkių kruopelyčių arba galite naudoti tiesiog migdolų miltus.
2. Ištrinkite minkštą sviestą su cukrumi, palaipsniui supilkite trynius ir grietinę. Įberkite druskos. Sumaišykite miltus, riešutus ir maltą cinamoną, suberkite mišinį į sviesto ir trynio masę. Greitai užminkykite tešlą, suformuokite diską ir įdėkite į šaldytuvą.
3. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir išspauskite sausainius formelėmis su banguotu krašteliu – apskritimus, širdeles. Pusėje sausainių išspauskite viduriukus. Kepkite 180 °C apie 10–12 minučių, kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės, leiskite sausainiams kelias minutes aušintis skardoje, po to perkelkite ant grotelių.
4. Sausainių pagrindus patepkite mandarinų džemu, ant viršaus uždėkite sausainį su skylute, lengvai paspauskite. Paruoštus sausainius pabarstykite milteliniu cukrumi.
5. Džemui mandarinus kruopščiai išplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, nustatę mažą kaitrą apie 20 min. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir perpjaukite, išimkite visas sėklytes.
6. Mandarinus sumalkite ir sumaišykite su cukrumi.
7. Gautą masę kaitinkite maišydami ir nustatę labai mažą kaitrą (svarbu, nes džemas linkęs pridegti) apie 30 min, kol džemas sutirštės.
8. Atvėsinkite ir naudokite pagal poreikį.
Skanaus!