Norisi kažko skanaus, trapaus, saldaus ir greitai pagaminamo? Rikotos sausainių su cinamonu receptas yra tai, ko ieškote. Ir prie kavos, ir prie kakavos, ir prie pieno stiklinės.
Greitiems rikotos sausainiams su cinamonu pagaminti reikia:
200 g šalto sviesto
300 g miltų
100 g miltelinio cukraus
Žiupsnelio druskos
200 g rikotos
Kiaušinio plakinio (patepti)
Cukraus ir cinamono mišinio (pabarstyti)
1. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais (arba sutarkuokite) ir sudėkite į smulkintuvo indą. Ten pat suberkite persijotus miltus ir miltelinį cukrų bei druską. Susmulkinkite iki kruopelyčių.
2. Išberkite į dubenį, sudėkite rikotą ir viską suminkykite, kol produktai susijungs. Suformuokite diską, iškočiokite maždaug 0,5–0,7 cm storio lakštais ir išspauskite sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.
3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., priklausomai nuo sausainių dydžio.
ALFO PATARIMAI:
· Sausainiams išspausti naudokite formeles, bet galite taip pat išspausti ir įvairaus skersmens stiklinėmis.
· Rikotą galite pakeisti ir kepinių varške.
· Į tešlą galite įtarkuoti citrinos žievelės.
· Sausainius galite pabarstyti smulkintais riešutais.
· Iškeptus sausainius galite po du suklijuoti rūgščia uogiene.
Skanaus!