Reikia:
3 trumpavaisių agurkų
Ryšelio mėtų
1 kaliaropės
1 obuolio
3 skiltelių česnako
Nuvalytos imbiero šaknies (maždaug tiek, kiek česnako)
2–3 SANTA MARIA gvazdikėlių
1 šaukšto SANTA MARIA akmens druskos
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1. Trumpavaisius agurkus užmerkite šaltame vandenyje su mėtomis.
2. Kaliaropę ir agurkus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais – pailgomis lazdelėmis – kad būtų patogu paimti į ranką.
3. Obuolio nelupkite – tiesiog supjaustykite storokomis skiltelėmis.
4. Kaliaropę, agurkus ir obuolį sudėkite į maišelį su „zip“ užtrauktuku.
5. Supjaustykite česnaką riekelėmis, pasmulkinkite imbierą, plonai supjaustykite mėtas. Suberkite viską į maišelį, peiliu pasmulkinkite SANTA MARIA gvazdikėlius, suberkite juos į maišelį, taip pat suberkite SANTA MARIA akmens druską, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“. Uždarykite maišelį ir palikite jį šaldytuve ne trumpiau nei 12 val.
6. Kartkartėmis maišelį pakratykite.
ALFO PATARIMAI:
Svarbu vienodas rauginamų produktų dydis.
Dėl aštrumo galite įdėti aitriosios paprikos.
Puikiai tiks morkos, ridikėliai, kriaušės.
Vasarą, kai bus šviežių krapų – naudokite rauginimui krapus.
Gvazdikėlius galite pakeisti kalendra.
Jeigu norite pasigardžiuoti daržovėmis greičiau – palikite maišelį kambario temperatūroje.
Eksperimentuokite ir kurkite savo derinius!
Skanaus!