top of page

Labai greitai namuose rauginti agurkai, obuoliai ir kaliaropės



Reikia:

  • 3 trumpavaisių agurkų

  • Ryšelio mėtų

  • 1 kaliaropės

  • 1 obuolio

  • 3 skiltelių česnako

  • Nuvalytos imbiero šaknies (maždaug tiek, kiek česnako)

  • 2–3 SANTA MARIA gvazdikėlių

  • 1 šaukšto SANTA MARIA akmens druskos

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

1. Trumpavaisius agurkus užmerkite šaltame vandenyje su mėtomis.

2. Kaliaropę ir agurkus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais – pailgomis lazdelėmis – kad būtų patogu paimti į ranką.

3. Obuolio nelupkite – tiesiog supjaustykite storokomis skiltelėmis.

4. Kaliaropę, agurkus ir obuolį sudėkite į maišelį su „zip“ užtrauktuku.

5. Supjaustykite česnaką riekelėmis, pasmulkinkite imbierą, plonai supjaustykite mėtas. Suberkite viską į maišelį, peiliu pasmulkinkite SANTA MARIA gvazdikėlius, suberkite juos į maišelį, taip pat suberkite SANTA MARIA akmens druską, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“. Uždarykite maišelį ir palikite jį šaldytuve ne trumpiau nei 12 val.

6. Kartkartėmis maišelį pakratykite.



ALFO PATARIMAI:

  • Svarbu vienodas rauginamų produktų dydis.

  • Dėl aštrumo galite įdėti aitriosios paprikos.

  • Puikiai tiks morkos, ridikėliai, kriaušės.

  • Vasarą, kai bus šviežių krapų – naudokite rauginimui krapus.

  • Gvazdikėlius galite pakeisti kalendra.

  • Jeigu norite pasigardžiuoti daržovėmis greičiau – palikite maišelį kambario temperatūroje.

  • Eksperimentuokite ir kurkite savo derinius!



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page