Reikia:
1 stiklinės kviečių grūdų
6–8 riekelių šaltai šoninės
4–6 slyvų
150 g salotų lapų
Užpilui:
6–8 šakelių petražolių
2–3 šakelių mėtų
5–6 svogūnų laiškų
1 citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
50 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
• Grūdus iš vakaro užmerkite, o ryte išvirkite. Taip pat galite naudoti konservuotus grūdus.
• Šoninę paskrudinkite.
• Išimkite slyvų kauliukus. Slyvas perpjaukite pusiau ir pakepkite grilinėje keptuvėje.
• Užpilui trintuvu sutrinkite visus ingredientus.
• Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, juos gausiai užpilkite padažu, sudėkite likusias sudedamąsias dalis.