top of page

Kviečių salotos su slyvomis ir šonine


Reikia:

  • 1 stiklinės kviečių grūdų

  • 6–8 riekelių šaltai šoninės

  • 4–6 slyvų

  • 150 g salotų lapų

  • Užpilui:

  • 6–8 šakelių petražolių

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 5–6 svogūnų laiškų

  • 1 citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio medaus

  • 50 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos


• Grūdus iš vakaro užmerkite, o ryte išvirkite. Taip pat galite naudoti konservuotus grūdus.

• Šoninę paskrudinkite.

• Išimkite slyvų kauliukus. Slyvas perpjaukite pusiau ir pakepkite grilinėje keptuvėje.

• Užpilui trintuvu sutrinkite visus ingredientus.

• Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, juos gausiai užpilkite padažu, sudėkite likusias sudedamąsias dalis.

Naujausi įrašai

bottom of page