4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
1 stiklinė apelsinų sulčių
200 g cukraus
Žiupsnelis druskos
70 g sviesto
1 kiaušinis
160 g miltų
Varškės įdarui:
350 g varškės kepiniams
250 ml grietinėlės
1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
1 šaukštas cukraus miltelių
Vaisių ir mėtų lapelių papuošti
Paruoškite stiklines, ant kurių dėsite vaflius. Stiklines apverskite.
Užvirinkite apelsinų sultis su cukrumi ir druska. Nukaiskite, įdėkite sviesto ir maišykite, kol sviestas ištirps. Kai masė truputį pravės, įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir suberkite miltus. Tešla turi būti skystoka.
Įkaitinkite vaflinę, nustatykite 3 kepimo temperatūrą. Dėkite šaukštu tešlą ant vaflinės kepimo paviršiaus, uždenkite dangčiu ir laukite, kol raudonas šviesos signalas virs mėlynu. Labai greitai nuimkite vaflį nuo keptuvės ir iš karto uždėkite ant apverstos stiklinės. Suformuokite rankomis krepšelį.
Kartokite, kol iškepsite visus vaflius.
Kremui suplakite visus produktus kartu. Pripildykite vaflius kremo, papuoškite pagal pageidavimą.
Skanaus!