Nepaprastai gardi, tiesiog burnoje sutirpstanti bulvių košė be pieno pagal Alfo Ivanausko receptą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Bulvių košei pagaminti reikia:
700–800 g bulvių
2 KOTANYI laurų lapų
200–250 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
1 skiltelės česnako
½ citrinos žievelės
1 stiklinės šaldytų atšildytų žirnelių
Keleto laiškinių česnakų
KOTANYI Himalajų druskos
KOTANYI pipirų mišinio
1. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje su laurų lapais. Išvirus nukoškite ir išimkite laurų lapus.
2. Supilkite į puodą ekologišką avižų kreminį gaminį, įberkite pipirų, įtarkuokite česnaką. Pakaitinkite, įtarkuokite citrinos žievelės, kai užvirs – išjunkite. Bulves sugrūskite, jei norite tirštesnės konsistencijos – dėkite mažiau avižų gaminio, jei skystesnės – daugiau.
3. Bulvių košę dėkite į dubenėlį, berkite ant jos žirnelius, papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais, įtarkuokite citrinos žievelės.
ALFO PATARIMAI:
· Šią bulvių košę galite valgyti vieną.
· Ji labai skani pagardinta alyvuogių aliejumi.
· Galite patiekti prie mėgstamų vegetariškų arba veganiškų patiekalų.
Skanaus!