top of page

KUKURŪZŲ TRAŠKUČIAI SU PLĖŠYTA VIŠTIENA IR MARINUOTOMIS DARŽOVĖMIS (Receptas)


kukurūzų traškučiai su vištiena ir marinuotomis daržovėmis_alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimo laikas: 1–1,5 val.


Kukurūzų traškučių užkandžiui su plėšyta vištiena ir marinuotomis daržovėmis pagaminti reikia:

  • 300 g plėšytos keptos vištienos 

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 300 g kukurūzų traškučių

MARINUOTIEMS SVOGŪNAMS:

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 4 šaukštų obuolių acto

  • 4 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

AVOKADŲ PADAŽUI:

  • 100 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Gouda“

  • 2 avokadų

  • 2 šaukštų graikiško jogurto

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 2 česnako skiltelių

  • 3 svogūnų laiškų

  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

PATIEKIMUI:

  • 2 saujų vyšninių pomidorų

  • 2 šviežių Chalapos paprikų

  • 4–5 šaukštų ŽEMAITIJOS natūralios grietinės

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 saujos kalendrų


  1. Plėšytą vištieną maišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. 

  2. Į skardelę sudėkite kukurūzų traškučius, ant jų – vištieną. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 8–10 min.

  3. GERMANTAS puskietį sūrį „Gouda“ sutarkuokite, avokadams išimkite minkštimą ir sutrinkite su likusiais ingredientais iki vientisos masės maisto trintuvu.

  4. Svogūnus supjaustykite žiedais, maišykite su obuolių actu ir DANSUKKER ekologišku cukrumi „Panevėžio Plius“. Marinuokite apie 10–15 min.

  5. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, Chalapos paprikas – griežinėliais.

  6. Ant iškepusių kukurūzų traškučių dėkite pjaustytas daržoves, ŽEMAITIJOS natūralią grietinę, avokadų padažą, marinuotus svogūnus, skiltelėmis pjaustytą žaliąją citriną.

  7. Papuoškite kalendrų lapeliais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page