Kaip ir kiekvienais metais, Alfas nustebins nauju ir netikėtu Kūčių silkės receptu.
Video receptą rasite čia
Silkei su bulvėmis, krienų padažu ir lašiša pagaminti reikia:
3 virtų bulvių
1 morkos
2 silkės filė
150 g lašišos filė
2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
½ citrinos žievelės
1 šakelės krapų
Marinatui:
1 mėlynojo svogūno
50 ml obuolių acto
2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
Padažui:
1 šaukšto SUSLAVIČIAUS krienų
2 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO grietinės 30 % rieb.
90 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
½ citrinos žievelės
2 šakelių svogūnų laiškų
2 šakelių krapų
Su lupena virtas bulves supjaustykite skiltelėmis. Nuskustą morką su skustuku supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite skiltelėmis.
Ant morkos juostelių užpilkite obuolių acto, įberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“, įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir sudėkite svogūno skilteles. Tada marinatą pakaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo kaitros, atvėsinkite.
Dubenėlyje sumaišykite SUSLAVIČIAUS krienus, ŽEMAITIJOS PIENO grietinę, ŽEMAITIJOS PIENO varškę, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, KOTANYI druską, KOTANYI juoduosius pipirus ir citrinos žievelę.
Silkę supjaustykite trikampiais, lašišą – gabaliukais. Lašišą pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. ZYLE keptuvėje su įkaitintu BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Light“ sudėkite kepti bulves. Bulves dėkite vidine puse į apačią. Kai viena bulvių pusė apkeps, jas apverskite ir sudėkite kepti lašišos gabalėlius. Vieną lašišos gabalėlių pusę apkepkite labiau nei kitas. Daržoves išimkite iš marinato, kad atvėstų.
Į pailgą lėkšte pirma sudėkite padažą, tada sudėkite bulves, plėšytus lašišos gabalėlius, silkės trikampius ir marinuotas daržoves. Užtarkuokite citrinos žievelės, užberkite juodųjų pipirų ir papuoškite krapų šakelėmis.
Skanaus!