Regis, labai paprastos, bet kaip tik tokios, kokių reikia. Šios šiltos pupelių ir sultenių salotos Kūčių stalui suteiks jaukumo.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
4 asm.
Pupelių ir sultenių salotoms paruošti reikia:
200 g sultenių
1 didelio mėlynojo svogūno
150 g virtų didžiųjų sviestinių pupelių
150 g virtų didžiųjų raudonųjų pupelių
50 g moliūgų sėklų
50 ml obuolių acto
100 ml moliūgų sėklų aliejaus
Žiupsnelio druskos
Keleto šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių
Salotų lapus palaikykite lediniame vandenyje 10–15 min., kad būtų traškūs. Nusausinkite ir suberkite į serviravimo indą.
Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.
Ant salotų lapų berkite sviestines ir raudonąsias pupeles, svogūnų šiaudelius.
Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol pradės pūstis.
Sumaišykite obuolių actą, moliūgų sėklų aliejų ir druską, pašildykite nedideliame puode, nes užpilas turi būti šiltas. Šiuo užpilu nedelsiant pagardinkite salotas.
Apibarstykite šiltomis moliūgų sėklomis. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.
Gardžių atradimų.