top of page

Kruasanų užkepėlė su sūriais ir lašiša (Receptas)

Sūrių kombinacija šiuo atveju gali būti tokia, kokia jums patinka, o ir lašišą galite naudoti parūkytą. Traškumą atgavęs kruasanas pasirodo nauju amplua. Puikūs pusryčiai. Arba vakarienė.


kruasanų užkepėlė_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Kruasanų užkepėlei paruošti reikia:

  • 2 sviestinių kruasanų

  • 150 ml grieti nėlės

  • 80 g tepamojo ožkų sūrelio

  • 1 šaukšto krienų

  • 50 g tarkuoto puskiečio sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • Pieno pagal poreikį (50–70 ml)

  • 80 g sūdytos lašišos

  • Žalumynų (papuošti )


1. Sviestinius kruasanus supjaustykite riekelėmis, sudėliokite kepimo formoje.

2. Grietinėlę sumaišykite su ožkų sūreliu ir krienais, įmaišykite tarkuotą sūrį. Pasūdykite ir įberkite žiupsnelį muskato riešuto. Pareguliuokite ti rštumą pienu arba papildoma grieti nėle.

Grieti nėlės ir sūrio mišiniu užpilkite kruasanus ir šaukite į įkaiti ntą iki 170 °C orkaitę 15 min. arba iki norimo apskrudimo lygio.

4. Patiekite užkepėlę su sūdyta lašiša ir norimais žalumynais.

Naujausi įrašai

bottom of page