Sūrių kombinacija šiuo atveju gali būti tokia, kokia jums patinka, o ir lašišą galite naudoti parūkytą. Traškumą atgavęs kruasanas pasirodo nauju amplua. Puikūs pusryčiai. Arba vakarienė.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Kruasanų užkepėlei paruošti reikia:
2 sviestinių kruasanų
150 ml grieti nėlės
80 g tepamojo ožkų sūrelio
1 šaukšto krienų
50 g tarkuoto puskiečio sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Pieno pagal poreikį (50–70 ml)
80 g sūdytos lašišos
Žalumynų (papuošti )
1. Sviestinius kruasanus supjaustykite riekelėmis, sudėliokite kepimo formoje.
2. Grietinėlę sumaišykite su ožkų sūreliu ir krienais, įmaišykite tarkuotą sūrį. Pasūdykite ir įberkite žiupsnelį muskato riešuto. Pareguliuokite ti rštumą pienu arba papildoma grieti nėle.
Grieti nėlės ir sūrio mišiniu užpilkite kruasanus ir šaukite į įkaiti ntą iki 170 °C orkaitę 15 min. arba iki norimo apskrudimo lygio.
4. Patiekite užkepėlę su sūdyta lašiša ir norimais žalumynais.