Kas gali būti prancūziškiau, nei kruasanas su marcipanu ar migdolais? Nebent kruasanas su marcipanu ir avietėmis. Marcipanas ir avietės – tai desertinių derinių viršūnė ir absoliutus užtikrintumas laimėjimu.
4 asm.
Gaminimas 20 min
Kepimas 15 min
Orkaitės t-ra 180 °C
Kruasanams su marcipanu ir avietiniu ganašu pagaminti reikia:
5-6 kruasanų su aviečių įdaru
Sviesto (formai patepti)
1 šaukšto cukraus (formai pabarstyti)
100 g marcipano
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukšto cukraus
1 trynio
200 g grietinėlės
Šviežių aviečių, miltelinio cukraus (patiekti)
Vakarykščius kruasanus su aviečių įdaru supjaustykite riekelėmis, jas lengvai padžiovinkite.
Sudėkite riekeles į kepimo formą, pateptą sviestu ir pabarstytą cukrumi.
Marcipaną sutarkuokite ir pašildykite vandens vonelėje. Sumaišykite su apelsino žievele ir vanilės ekstraktu, o po to ir su tryniu. Supilkite grietinėlę ir irgi sumaišykite šluotele.
Gautu padažu užpilkite kruasanus formoje, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arba iki norimo apskrudimo lygio.
Patiekdami gausiai užberkite uogų, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Skanaus.