top of page

Kruasanai su marcipanu ir avietiniu ganašu (Receptas)

Kas gali būti prancūziškiau, nei kruasanas su marcipanu ar migdolais? Nebent kruasanas su marcipanu ir avietėmis. Marcipanas ir avietės – tai desertinių derinių viršūnė ir absoliutus užtikrintumas laimėjimu.


kruasanai su marcipanu ir aviečių ganašu_zero waste_receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min

Kepimas 15 min

Orkaitės t-ra 180 °C


Kruasanams su marcipanu ir avietiniu ganašu pagaminti reikia:

  • 5-6 kruasanų su aviečių įdaru

  • Sviesto (formai patepti)

  • 1 šaukšto cukraus (formai pabarstyti)

  • 100 g marcipano

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 trynio

  • 200 g grietinėlės

  • Šviežių aviečių, miltelinio cukraus (patiekti)

  1. Vakarykščius kruasanus su aviečių įdaru supjaustykite riekelėmis, jas lengvai padžiovinkite.

  2. Sudėkite riekeles į kepimo formą, pateptą sviestu ir pabarstytą cukrumi.

  3. Marcipaną sutarkuokite ir pašildykite vandens vonelėje. Sumaišykite su apelsino žievele ir vanilės ekstraktu, o po to ir su tryniu. Supilkite grietinėlę ir irgi sumaišykite šluotele.

  4. Gautu padažu užpilkite kruasanus formoje, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arba iki norimo apskrudimo lygio.

  5. Patiekdami gausiai užberkite uogų, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page