Desertiniame vyne troškintos kriaušės, kimštos šokoladu ir lazdyno riešutais – receptas, vertas išbandyti.
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Kriaušėms su šokoladu ir riešutais reikia:
4 tvirtų, saldžių, bet nesultingų kriaušių
2 šaukštų citrinos sulčių
50 g paskrudintų ir nuvalytų lazdynų riešutų
20 g sviesto
2 šaukštų rudojo cukraus
50 g geros kokybės šokolado
100 ml desertinio vyno
Nuvalykite kriaušes, nupjaukite viršūnėles ir atsargiai pašalinkite sėklalizdį su sėklomis. Pašlakstyti citrinos sultimis.
Riešutus pasmulkinkite, taip pat susmulkinkite šokoladą.
Gautu mišiniu pripildykite kriaušes. Sustatykite jas į formą (jei reikia stabilumo, truputį nupjaukite kriaušės pagrindą), pabarstykite cukrumi, sudėkite į formą sviestą ir supilkite vyną.
Kepkite maždaug 25–30 min., kol kriaušės suminkštės.
Skanaus!